Hoe zijn gasveren ontstaan ?

Aan het einde van de 19e eeuw werd een Amerikaans patent aangevraagd op het concept van gasveren.

In de jaren 70 begonnen de eerste serie gasveren invloed te hebben op de ontwerpfunctie en werden toegepast op de achterklep van het voertuig. Binnen korte tijd kon geen enkele fabrikant het zich permitteren om een ​​paar gasveren op de achterklep van zijn nieuwste auto te missen. Na deze autorijden ging de gasveer vrij snel het veld van lichte bedrijfsvoertuigen op, verkocht auto’s en bestelwagens en vervolgens in bagagekluizen in bussen enzovoort.

In dit nieuwe tijdperk was het een moeilijke taak om ontwerpers in industriële en zware bedrijfsvoertuigen te overtuigen om het idee over te nemen om gasveren te gebruiken binnen eenvoudige en complexe mechanismen overal waar een gewicht moest worden opgetild of een klep moest worden geopend. veel tijd om scepsis om te zetten in een realistische waardering van de voordelen van de handmatige of aangedreven functie tegen de zwaartekracht, zou kunnen worden omgezet in soepele, moeiteloze bewegingen.

De toepassingen zijn nu eindeloos en te talrijk om hier in totaal op te noemen: machinebeschermingen, vluchtluiken, keukenflappen enzovoort. Tegenwoordig is er geen industrie die onaangetast is gebleven door de komst van de gasveer.

Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP